dilluns, 18 de gener del 2010

Curs web 2.0: RSS

Algún cop has vist aquest símbol i t'has preguntat què vol dir? Doncs és l'icono del RSS o feed.


A part de consideracions tècniques que no entraré perquè no entenc ni jo, a la pràctica, quan una pàgina té aquesta icona, vol dir que s'actualitza amb freqüència, i que et pots subscriure al seu contingut.
Tots els exemples dels blocs del post de blogger, ho tenen. Però hi ha tot tipus de pàgines que ho tenen, no necessàriament han de ser blocs.

Hi ha varis agregadors, és a dir, llocs web o programes que et permeten subscriure't al contingut. Nosaltres aquí farem servir el Feedly. N'hi ha molts d'altres, però hem triat aquest. De totes maneres, un cop entès un, la resta amb petites diferències, són similars.

I per què serveix? Doncs llegeix-te aquest post: dóna una visió molt bona de l'ús dels agregadors, per evitar la infoxicación.

Dir que aquest lector de RSS no funciona amb l'IE. S'ha d'usar el Chrome, Firefox o Safari. Anar a Feedly i instala l'extensió si no està instalada ja. Fes-te un usuari i entra.

Subscriu-te als blocs que et cridin més l'atenció del post dels blocs o a aquest mateix. Per subscriure't, pots mirar les instruccions. I cada cop que en alguns dels llocs on estiguis subscrit apareix un nou contingut, a tu t'apareixerà.


També hi ha altres llocs on et pots subscriure i que pots investigar:

Un cop tinguis una mica de continguts, investiga una mica com funciona. Mira les diferents opcions de visualització:
- Investiga la diferència entre 'today' i 'all'
- Un cop a 'all', canvia la manera de veure els posts
- Envia a un company del curs un post que hagis trobat interessant per correu electrònic
- 'Saved for later' és molt útil quan no temps temps de llegir un post, i el vols guardar per més endavant. Desa un post per llegir-lo després i comprova que està a la llista de 'saved for later'.
- Passeja't per les preferències i tria que per defecte t'ensenyi totes (all) les entrades.

Organitza't els posts en categories. Quan tens 2 blocs que segueixes això no és necessari, però quan en segueixes 100, la cosa necessita un ordre. Crea 2 categories i posa-li almenys un bloc a dins de cadascuna d'elles.

Un exemple:
Categoria 1: Atenció Primària. Bloc 1, Bloc 2, Bloc 3.
Categoria 2: Barcelona. Bloc 1, Bloc 2, Bloc 3.

Busca a la persona del curs que té l'exercici de fer un bloc i subscriu-te al que ha fet. Ella té com a exercici el què escriuré ara, així que haureu de comunicar-vos. Un cop subscrit, digues-li que publiqui un post. Al cap d'una estona, t'apareixerà.

Una cosa molt útil, és el fet que si tu llegeixes un post que t'ha interessat, el pots compartir al twitter o al linkedin, entre altres. Per fer-ho, hauries de tenir comptes oberts dels 2. Això ho veuriem en el curs de web 2.0 avançat on tothom fa tots els exercicis.

Fins aquí els exercicis.

Ara, fes una diapositiva explicant què és un lector de RSS i en concret, el Feedly i com el pots fer servir en la teva vida tant professional com personal.

1 comentari:

  1. He tingut poc temps per mirar-me el reader, però tenint en compte que no en tenia ni idea, m'ha servit molt.
    El fet que hi hagi enllaços a definicions dels termes tècnics ajuda molt.

    ResponElimina