dijous, 7 de gener del 2010

Curs web 2.0: gmail

Si no teniu un compte de gmail, feu-vos-el. Aneu seguint les instruccions, és fàcil! Veureu que us demanarà un nom d'usuari. Pot ser que el seu nom ja estigui agafat. Podeu provar diferents combinacions del vostre nom i cognom/s o inventar-vos-en un. Hi ha webs on es creen noms: busqueu al google generador nombres i a veure si en trobeu algun que us agradi.

Assumim que saps enviar un correu, però si ho vols provar, endavant! En general, pots fer el mateix que amb la majoria de gestors de correus, adjuntar arxius, canviar el tipus de lletra... Per tant, seguirem amb coses que es poden fer amb el gmail a part d'enviar mails.

La presentació del gmail, des de fa poc, ha canviat oferint, per aquells que reben una quantitat inhumana de correus cada dia, les safates de diferents prioritats. Fins que no tinguis uns quants correus rebuts no li veuràs la utilitat, però ja veuràs com aviat li trobaràs :)

Primer de tot, passeja't per la configuració.
  • Tria l'idioma.
  • Posa't un avatar (imatge). Si no en tens cap de teva penjada per Internet, demana-li a algú que et faci una foto i te l'envii per correu. Guarda-la en l'ordinador i puja-la al gmail. La podràs canviar sempre que vulguis.
  • Posa't la signatura.
A cuentas y importación et pots importar els correus i contactes que tinguis d'altres comptes de correu (només alguns, no tots).

Dona't una volta pel labs, a veure si hi ha alguna funció que t'agradi.

A temas, pots canviar l'aparença.

Seguirem amb els contactes. Si ens has importat d'algun lloc, ja en tindràs algun. Sinó, doncs no en tindràs cap. Crea un contacte i veuràs quines opcions et dóna.

El xat de gmail. Serveix per parlar amb persones que també tenen el gmail obert. A vegades pot ser útil, però si els teus companys de xat tenen poca feina, pot ser un agobio. No necessàriament has d'estar sempre disponible, et pots posar invisible o simplement desconnectar-te només del xat. Intenta parlar amb les altres persones del curs que també tinguin el gmail com a exercici (o amb qui vulguis). Abans de convidar a algú en el xat, és millor tenir-lo als contactes i sobretot que el correu sigui de gmail. Ara ja pots afegir a la persona al xat. Comunica't amb la persona a qui li has enviat la invitació (si te l'han enviat a tu, ja serveix). Pots jugar amb l'estat, els emoticonos... també podeu fer xats de més de 2 persones. Convideu a un tercer a unir-se al xat.

Per organitzar-te els correus, el gmail té el concepte d'etiquetes, en comptes de carpetes. Si t'has importat els correus d'un altre compte, pots jugar amb les etiquetes. Si no, digues que t'enviin algun correu, crea alguna etiqueta i etiqueta'l. Els filtres et poden ajudar a que si estàs subscrit a algun lloc, els correus provinents d'aquest lloc, o d'alguna persona en concret... te'ls etiqueti directament. Intenta fer algun filtre amb l'altre company i que quan t'envii un correu s'etiqueti directament amb la seva etiqueta. Pensa en la utilitat que pugui tenir això i ho expliques després als teus companys.

Per marcar correus, també hi ha l'estrelleta, que si la poses, després apareixen en la carpeta de 'Destacados'.

Fins aquí el què és bàsic. Si veus que tot això ha estat fàcil, segueix. Si veus que no vas bé de temps, continua amb l'altra targeta que t'han donat i si te'n sobra, recorda't de tornar aquí. Es poden fer moltes coses, però hem triat el google+. Dona't d'alta i investiga!

Aquí et deixo un vídeo tutorial:


Segur que es poden fer moltíssimes coses més. Si et sobra temps, ves provant coses. Però abans, fes la presentació amb una breu explicació de per què serveix el gmail i les aplicacions tant a la teva vida laboral com personal.

1 comentari:

  1. Ha estat un curs molt didàctic, distret i divertit. Han passat les hores volant.

    ResponElimina