diumenge, 28 de febrer del 2010

Curs Web 2.0: wiki

Què és una wiki? Doncs és un lloc web que acumula coneixement de qualsevol tipus.
... i així podríem continuar durant molta estona.
Fins aquí tot normal. Però la peculiaritat que ha fet especial les wikis és que el contingut està creat, mantingut i vigilat per la comunitat. Qualsevol persona pot editar qualsevol contingut. I qualsevol humà pensa: aquí pot anar qualsevol i escriure qualsevol tonteria en un article, o pot esborrar un article. Si. I això passa i és un problema, però com he dit en la presentació, "dados suficientes ojos, todos los errores serán evidentes". I per comprovar-ho la revista Nature va fer un estudi comparant la fiabilitat de l'enciclopèdia Britànica amb la wikipedia. La conclusió: que les dues tenen la mateixa quantitat d'errors. Per tant, per coneixement general, és fiable. O si més no, igual de fiable que en una enciclopèdia.
Aquí tens un post que ens explica si és fiable o no la informació sanitària a la wikipedia. Mirate'l. Segur que et pot ajudar amb la teva presentació després.

En medicina, hi ha algunes wikis. Registra't als que calgui i mira què et poden oferir. Busca un tema amb què tu estiguis al dia i comprova'n la fiabilitat en totes les fonts mèdiques que et posem a continuació.
Prepara la presentació per explicar-nos a la resta el que has conclòs. 

Si et sobra temps, pots donar-te una volta per la pàgina wiki de les wikis, una pàgina on estan totes les wikis ordenadetes. Si en trobes una que ens pugui ser d'utilitat per explicar en el curs, deixa'ns-ho escrit en el comentari!


I si això de les wikis t'ha agradat i tens una idea, pots crear-ne una a wikispaces.

Referències

Special Report Internet encyclopaedias go head to head.15/12/2005. Nature 438, 900-901.
Daniel Terdiman. Study: Wikipedia as accurate as Britannica.15/12/2005.CNET News.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada