dimecres, 3 de març del 2010

Curs Web 2.0: google maps

Google Maps es un plànol interactiu en el que pots trobar qualsevol part del món i accedir-hi des de qualsevol navegador web. Es un servei gratuït de google, complementari a totes les aplicacions de google.

Entra a Google Maps, assegurat d'estar logat amb el teu compte de gmail. Si no en tens, feste'n un.

Començarem pel més senzill. Buscarem una adreça. Busca per exemple casa teva. Un cop tens l'icono a casa teva clica a sobre i ves a street view. Passeja't pel carrer. Si és Barcelona, en general tindrà aquesta opció, però no tots els carrers de tot el món en tenen.

Ara, vols saber com anar de casa teva a un restaurant de Barcelona. Si el tens prop de casa, ves-hi a peu. Sinó, en cotxe.

Fins aquí has estat jugant amb el google maps. Ara crearem coneixement. Mira aquest mapa.


Ver centres barcelona en un mapa más grande

Pretén ser un mapa de tots els centres d'atenció primària de Barcelona, però no hi són tots. L'objectiu és que al final de les edicions d'aquest curs, aconseguim un mapa de tots els equips de Barcelona. Ves a veure el mapa i afegeix algun centre que falti. Tria el logo que toca, segueix les normes no escrites! Envia aquest mapa a algun company. Assegura't que el vegi.

Si tens temps, ganes i ho saps, pinta amb una forma els límits de la teva ABS o d'alguna que coneguis. Si veus que alguna no és exacta, modifica-la.

Ara, ho hem de compartir amb el món això! Busca a un dels companys que estigui fent el bloc, i intenteu publicar el mapa en el bloc. 

Ara fes la presentació de què és el google maps i amb què el podries fer servir en la teva vida laboral i personal.

Si et queda temps i curiositat, pots anar a veure aquesta web, on hi ha tot de mashups fets amb google maps.

Has tingut alguna idea brillant? Ja se t'ha ocorregut algun estudi? Comença a crear el mapa i si ens sembla prou interessant penja'l al comentari d'aquest post, l'afegirem com a exercici a les properes edicions del curs perquè els alumnes te'l vagin omplint.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada